De beste albums van 2019

Afgelopen jaar brachten verschillende artiesten een nieuw album uit. Daarom neem ik je in deze blog mee langs de 10 beste albums van 2019!

10. Alice Merton – mint

Op 18 januari bracht de Duitse Alice Merton haar debuut album ‘mint’ uit. De zangeres brak in 2016 door met haar hit ‘no roots’, maar op het debuut album stonden ook singles als ‘lash out’ en ‘why so serious’.

9. Ed Sheeran – No. 6 Collaborations project 

In 2017 bracht Ed Sheeran het album ‘divide’ uit, maar dit jaar was hij terug met misschien wel zijn meest bijzondere album tot nu toe. Voor het album ‘No. 6 Collaborations project’ werkte de zanger samen met artiesten waar hij zelf fan van is. Op het album staan ook een aantal van de grootste hits van 2019. ‘i dont care’ met Justin Bieber, ‘beatiful people’ samen met Khalid, en voor ‘remember the name’ werkte hij samen met niemand minder dan 50 cent & Eminem.

8. Kiefer Sutherland – Reckless & me 

Op nummer 8 vinden we een zanger die veel mensen zal doen denken aan tv series als ‘designated survivor’ en ‘24’. En dat is niet zo gek, aangezien Sutherland al meer dan 25 jaar werkt als acteur. Maar sinds 2016 maakt de Canadees ook muziek, afgelopen jaar bracht Kiefer Sutherland zijn tweede studio album uit genaamd ‘Reckless & me’ waarop ook de single ‘something you love’ stond.

7. Kensington – Time

In 2016 bracht de Utrechtse band Kensington hun album ‘control’ uit. 3 jaar later komen ze met een nieuw album ‘time’. En in die drie jaar is er een hoop gebeurt, leadgitarist en zanger Eloi Youssef kreeg een dochter. Over deze gebeurtenis schreef hij de single ‘what lies ahead’. Maar Casper Starreveld had een andere motivatie om een nummer te schrijven. Het broertje van zijn beste vriend raakte namelijk vermist na een avondje stappen. Het was niets voor hem om zo lang weg te blijven, dus zetten zijn vrienden en familie de volgende dag een zoekactie op. Helaas met het resultaat dat de het levenloze lichaam van de jongen werd teruggevonden in een Amsterdamse gracht. Over deze gebeurtenis schreef de gitarist het nummer ‘uncharted’.

6. Coldplay – Everyday life 

Op nummer 6 vinden we het lang verwachte achtste album van de Britse band. Coldplay bracht in 2015 het album ‘a head full of dreams’ uit. Veel mensen vonden dat album nogal tegen vallen, maar het nieuwste werk van de band word als één van hun beste albums tot nu toe gezien.

5. Avicii – TIM

Op 20 april 2018 maakte de Zweedse dj & producer Tim Bergling een einde aan zijn leven. Kort voor zijn dood werkte hij aan zijn nieuwste album, dat hij helaas niet zelf heeft kunnen afmaken. Maar op Avicii’s laptop stonden wel aantekeningen voor de mensen met wie hij nauw samenwerkte. Een jaar na Tim’s dood werd het album postuum alsnog uitgebracht. Op het album ‘TIM’ staat ook het nummer ‘heaven’ dat hij samen met Coldplay zanger Chris Martin maakte. 

4. Lewis Capaldi – Dininely uninspired to a hellish extent

De schotse zanger Lewis Capaldi mocht in 2018 op tour met niemand minder dan Sam Smith. In de ziggo dome zong hij al verschillende nummers van zijn debuutalbum dat een jaar later uitkwam. En Sam smith had het goedgezien, want Lewis single ‘someone you loved’ werd de langst genoteerde single in de top 40 van 2019.

3. Billie Eilish – when we all fall asleep, where do we go?

Op nummer 3 vinden we het popfenomeen van het jaar, Billie is pas 17 als haar debuutalbum ‘when we all fall asleep, where do we go?’ word uitgebracht. Op haar debuut stond onder andere de hit ‘bad guy’ maar ook eerder uitgebrachte singles ontbreken niet ‘when the party’s over’ ‘wish you were gay’ en ‘bury a friend’, ze zijn allemaal te vinden op één van de beste albums van het jaar.

2. Nona – Nona

Soms hoor je een artiest op de radio waar je het gevoel van hebt dat je haar al kent. Nona is zo’n zangeres, haar stem doet je misschien denken aan die van Amy Winehouse, maar haar muziek doet daar zeker niet aan onder. Met de singles ‘it’s alright’ ‘sleeptalking’ en ‘last to know’ maakt Nona één van de beste albums van 2019!

1.Bruce Springsteen – Western Stars

Het beste album van het jaar is als je het mij vraagt van the boss. Bruce Springsteen’s 19destudioalbum ‘western Stars’ is een ander album dan veel fans van hem gewend zijn. Ook voor dit album liet hij the e street band even met rust, hij nam het album wel op met een volledig orkest. In de film ‘western stars’ verteld de inmiddels 70 jarige zanger je over het ontstaan van ieder nummer van het album, en speelt hij ieder nummer live in zijn meer dan 100 jaar oude schuur.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *