De beste liedjes van: John Mayer

Begin oktober gaf hij nog 2 uitverkochte concerten in de ziggo dome. In deze blog neem ik je mee langs de 5 beste liedjes van John Mayer!

5. Daughters

Het nummer waar John Mayer internationaal mee door brak in 2003. Het nummer is ontstaan uit een onbeantwoorde liefde. John schreef het voor een vrouw die moeite had met het vertrouwen van mannen. In ‘Daughters’ vraagt hij ouders om goed van hun kinderen te houden, zodat zij dat later ook zullen doen.

‘father, be good to your daughters

daughters will love like you do

girls become lovers who turn into mothers

so mothers, be good to your daughters too’

4. Waiting on the world to change

In 2006 bracht John zijn protest song uit.  ‘waiting on the world to change’ is een reactie op de problemen de problemen die op dat moment aan de gang zijn. In het nummer heeft hij kritiek op wereldleiders en spreekt hij zich uit over oorlog. De zanger heeft het niet alleen over de problemen in de wereld, ook zingt hij over de rol die zijn generatie erin kan spelen. Maar ook vandaag de dag is de tekst van het nummer nog actueel, in 2019 kan de tekst van het nummer ook  over wereldleiders, oorlogen of klimaatverandering gaan.

3. Gravity

Op nummer 3 vinden we 1 van John Mayer’s donkerste teksten. Over het nummer zelf zei hij ooit ‘dit is het belangrijkste nummer dat ik ooit geschreven heb’. Live is ‘gravity’ helemaal een pareltje, live kan John het nummer rekken tot 10 minuten. Maar op de album versie is ook al te horen waarom dit  één van zijn mooiste liedjes is. hoewel John over dit nummer nooit duidelijk geweest is waar het nu over gaat, is wel duidelijk dat het nummer veel voor hem betekend. Niet voor niets zal hij zijn livealbum uit 2008 ‘keep me where the light is’ genoemd hebben.

‘gravity, stay the hell away from me

gravity has taken better men than me

but how can that be?

Just keep me where the light is’

2. Stop this train

Op 2 staat een liedje over ouder worden, in ‘stop this train’ beschrijft John hoe het is om te zien dat je ouders steeds ouder worden en dat het nog maar even duurt voordat jezelf de wereld  moet ontdekken. Ook beschrijft hij het gevoel dat hij zelf steeds ouder word, en dat hij bang is omdat hij alleen maar goed is in jong zijn.

‘so scared of getting older

i’m only good at being young

so I play the numbers game

to find out my life has just begun

had a talk with my old man

said “help me understand”

he said “turn sixty-eight”

“you’ll renegotiate”

1. Slow dancing in a burning room

Het beste liedje van John Mayer is nooit uitgebracht als single, maar toch werd het één van zijn bekendste nummers. ‘slow dancing in a burning room’ gaat over het einde van een relatie, hij beschrijft dit proces op zo’n beeldende manier dat dit misschien wel zijn allerbeste songtekst is. 

‘we’re going down

 and you can see it, too

we’re going down

and you know we’re doomed

my dear, we’re slow dancing in a burning room’


Geplaatst

in

,

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *