Maak kennis met Lewis Capaldi

In November 2018 bracht Lewis Capaldi zijn ep ‘Breach’ uit. Maar op 17 Mei was hij terug met zijn Debuutalbum. In deze blog vertel ik je over Lewis Capaldi en zijn debuutalbum.

Lewis Capaldi

Lewis Capaldi leerde op zijn negende gitaar spelen, vanaf zijn twaalfde trad hij op in kroegen. Hij werd ontdekt toen hij zijn nummer ‘bruises’ op YouTube zette. Met deze hit werd Capaldi de eerste zanger zonder platencontract die de 25 miljoen streams op Spotify haalde. Ook stond de schotse zanger in het voorprogramma van Sam Smith in 2018.

Someone you loved

In November 2018 bracht Lewis zijn ep ‘Breach’ uit. Op dit mini album stond onder andere de hitsingle ‘someone you loved’. Dit nummer zorgde ervoor dat de schot ook in Nederland bekendheid kreeg, het werd zelfs de langst genoteerde track in de top 40 van 2019.

Divinely uninspired by a Hellish extent

In Mei 2019 brengt de schot zijn debuut album ‘Divinely uninspired by a hellish extent’ uit. Lewis neemt een groot risico door zijn vier singles ‘Grace’ ‘Bruises’ ‘hold me while you wait’ en ‘someone you loved’ aan het begin van het album te plaatsen. Maar ondanks dat is het album geen moment saai, van de meezinger ‘don’t get me wrong’  en het bijna vrolijk klinkende ‘hollywood’ tot de piano ballad ‘fade’ en ‘forever’. ieder nummer laat een andere kant van de zanger zien.

Lewis schotse accent, en zijn rauwe stemgeluid vormen samen met zijn teksten over liefdesverdriet het decor voor een prachtig debuutalbum.


Geplaatst

in

, , ,

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *